Főoldal/Online hírfolyam/Törvényszéki módszerekkel keresik Buksi kutya gyilkosát
Online hírfolyam
Törvényszéki módszerekkel keresik Buksi kutya gyilkosát
2016. márc. 11. / 14:33
Törvényszéki módszerekkel nyomoznak egy zalaegerszegi keverék kutya halála kapcsán. Krimibe illő kutatás, vérdíj, titokzatos eltűnés, meghökkentő orvos szakértői vélemény – ezek mind a titokzatos bűnügy részletei.

A fekete foltos keverék kutyára összekötözött lábakkal találtak rá állatvédők január 25-én Zalaegerszeg egyik külvárosi utcájában. Rendőrt hívtak, jegyzőkönyv készült, majd az állatvédők saját zsebre igaz­ságügyi szakértőhöz vitték boncolásra a holttestet. Beigazolódott a gyanújuk: Buksit kivégezték, a nyakán ugyanis vágást találtak, s a szakértő azt is megállapította, hogy a bestiális gyilkos vágóhidakon használt taglópisztollyal is megkínozta az állatot.

 

– Az lett gyanús, hogy nem volt vér a helyszínen. A boncolás eredménye szerint Buksit a halála előtt nem sokkal bőségesen megetették. Ez a legfurcsább az ügyben, a kutyát ugyanis már egy hónapja keresték a gazdái, december végén eltűnt.

 

Buksi egy hónapig ismeretlen helyen élt, nem éhezett, hiszen nem soványodott le, majd egyszer csak kivégezték és kitették ide, az út szélére a holttestét – sorolta a titokzatos jeleket az ügyet felkaroló Igaz Klaudia, a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője.Közben a Zala megyei rendőrök is nyomozni kezdtek, Sznopek Veronika rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint állatkínzás gyanúja miatt. Bár ez nem számít kiemelt bűncselekménynek, mint az emberölés vagy a rablás, a rendőrök ugyanazokkal a módszerekkel és ugyanolyan alapossággal dolgoznak.

 

Feltérképezték Buksi életvitelét, hogy például elszökött-e máskor is otthonról, bejárkált-e a szomszéd udvarokba. A tanúkutatás során fotóját megmutatták mindenkinek, akitől használható információkat reméltek. A főhadnagy a nyomozás állásáról nem adhatott felvilágosítást, ám az biztos, hogy egyelőre nincs meg a gyilkos. Vérdíj a nyomravezetőnek Megelégelték a hozzátartozók és az állatvédők az idegőrlő várakozást és 150 ezer forintos vérdíjat tűztek ki a nyomravezetőnek.

 

– A munkatársaim és a kutya gazdája együtt adták össze a pénzt. Máskor is fizettünk már jutalmat, igaz, nem ilyen sokat, hasonló ügyben. Akkor egy felakasztott spániel kínzóját kerestük és meg is találtuk. Az a kutya túlélte, úgy tudom, azóta is jól van, az elkövetőt pedig elítélték – magyarázta a zalai állatvédők vezetője.

 

Forrás és fotó:blikk.hu

Hozzászólások

Kathie2017-05-23 00:23#2
I am really impressed with your writing skills as well
as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a
great blog like this one today.

Feel free to surf to my web site; Jerzy Baron: http://tr.argostyle.eu/
Josef2017-05-16 18:38#1
It's very straightforward to find out any matter on web as
compared to books, as I found this piece of writing at this web page.


Visit my site :: lucjan Nitka: http://ladnesukienki.xcl.pl