hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Esztergomban nincs helye a névtelen rágalmazásoknak!-Nyílt levél
Online hírfolyam
Esztergomban nincs helye a névtelen rágalmazásoknak!-Nyílt levél
2017. ápr. 21. / 11:55
Az alábbiakban az esztergomi Fidesz-KDNP frakció nyílt levelét közöljük.

"Esztergom Város Önkormányzatának Fidesz-KDNP frakciója elhatárolódik azoktól a minősíthetetlen stílusban megfogalmazott, névtelenül írt rágalmaktól, amelyek az utóbbi hetekben a város polgármesterét, Romanek Etelkát emberi méltóságában, minden alapot nélkülözve érték. Ugyanígy elhatárolódik minden olyan, az esztergomi közéletben tevékenykedő szereplővel szembeni névtelen rágalmazástól, függetlenül attól, hogy ki, milyen politikai értékrendeket képvisel.

 

Esztergomban nincs helye a névtelen rágalmazásoknak. A véleményeknek, kritikáknak el kell hangozniuk, azokat kötelesek meghallgatni és megszívlelni mindazok, akik a választópolgárokat képviselik – akár a képviselői fogadóórák keretén belül is -, de a magánéletet érintő, alaptalan és legfőképpen név nélkül megfogalmazott rágalmakat eltűrnie senkinek nem kötelessége.

 

Esztergom Város Önkormányzatának Fidesz-KDNP frakciója arra kér minden, a helyi közéletben szerepet vállalót, hogy most és a jövőben is közösen álljunk ki a névtelen rágalmazásokkal szemben, amelyeknek meggyőződésünk szerint nincs keresnivalója a politikában és közéletben. Úgy véljük, hogy politikai beállítottságtól függetlenül mindannyian Esztergom javát szeretnénk szolgálni, itt élünk, és a város boldogulásáért dolgozunk.

 

Egy jobb, élhetőbb Esztergomban pedig nincs helye egymás elleni uszításnak, nemtelen, aljas rágalmaknak. A vitáknak megvannak a maga keretei az önkormányzat bizottságaiban, képviselő-testületi ülésein vagy akár csak a frakciónkon belül, ugyanúgy, ahogy a civil szférában és sajtóban egyaránt: az e kereteken belüli véleményütköztetések, kritikák – hiszünk benne – előreviszik Esztergomot. A Várost, amelynek múltja és történelme, szellemi öröksége megköveteli azt, hogy a névtelen rágalmazásoktól, gyűlölködésektől minden itt élő egyaránt elhatárolódjon."

 

Forrás:Esztergom Város Önkormányzatának Fidesz-KDNP frakciója

 

Fotó:mapio.net(illusztráció)