Főoldal/Online hírfolyam/Esztergomi evezős sikerek
Online hírfolyam
Esztergomi evezős sikerek
2017. máj. 15. / 16:07
Döntőbe jutottak az esztergomi evezősök 20 klub versenyzői álltak rajthoz a Ferencvárosi Evezős Club hét végén megrendezett országos versenyén.

Az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének 11 versenyzője, sikeresen rajtolt az év első rendes távú versenyükön, amelyen 7 érem mellett további 5 döntős helyezést értek el. A legeredményesebb esztergomi versenyző Ruzsits Dorottya lett, aki a női serdülő egypárevezősök 2000 méteres versenyszámában, előfutam győzelemmel került a döntőbe és ott ezüstérmes lett. Ezüstérmet nyert másik versenyszámában is, az 1000 méteres női serdülő egypárban is.

 

Aranyérmet nyert a 13 éves fiúk egypárevezős versenyszámában Balog Csaba. Ebben a versenyszámban bronzérmes helyen végzett Szívós Márton. Ezüstérmet nyert a fiú serdülő II. egypárevezősök 1000 méteres versenyszámában Domokos Mihály és Balog Gábor is. Bronzérmet harcolt ki a fiú serdülő I. korosztály , 1000 méteres , egypárevezős versenyszámban Farkas Márton. IV. helyezést ért el a leányoknál Négyesi Noémi és a fiúknál Bencze Bendegúz. V. helyezéssel zárta élete első versenyét, a leány ifjúsági egypárevezősök 1000 méteres versenyén Sawin Laura, és a leány serdülő I. versenyszám 1000 méteres versenyszámában Malinkó Anna is. VI. helyezést ért el a leány ifjúsági korosztály, 1000 méteres egypárevezős versenyszámában Dávid Regina. A versenyzők edzője Mármarosi János testnevelő tanár.

 

Forrás, fotó: hidlap.hu