hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Megrongálták a vasúti átjáró fénysorompóját
Online hírfolyam
Megrongálták a vasúti átjáró fénysorompóját
2017. aug. 10. / 15:53

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 11060/682/2017.bü. számon nyomozást folytat vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. augusztus 3-án 7 óra 10 percet megelőzően ismeretlen személy Esztergom-kertváros belterületén, a Székely Mihály utca és az Esztergom-Budapest Nyugati Pályaudvar között található vasútvonal szintbeli kereszteződésében lévő AS 414 számú vasúti átjárót biztosító "b" jelű fénysorompó jobb oldali felső és alsó optikáját betörte, a fénysorompó felett lévő andráskereszt bal alsó szárát letörte, valamint az "a" jelű fénysorompó felett lévő andráskeresztet meghajlította és kis mértékben jobbra elfordította, ezzel a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztetve.

 

A rongálás során a fényjelző berendezés elektronikája meghibásodott, fényjelzést a hiba elhárításáig egyik készülék sem adott. A hatóság kéri azoknak a személyeknek a jelentkezését, akik látták az esemény lefolyását és az elkövetőről/elkövetőkről információval rendelkeznek. Jelentkezés az Esztergomi Rendőrkapitányságon személyesen, esetleg a 06 (33) 510-240-es, vagy a 107-es illetve 112-es segélyhívó telefonszámon, vagy a telefontanú 06/80/555-111-es zöld számán lehetséges.

 

Forrás, fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó