hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Párkányi útfelújítások
Online hírfolyam
Párkányi útfelújítások
2017. aug. 11. / 09:56

74 ezer euróba került az útfelújítás Párkányban, az önkormányzata tavaly decemberben rendkívüli testületi ülésen hagyta jóvá a város idei költségvetését és az ezzel kapcsolatos beruházási tervet.

Néhány munkát azóta elvégeztek. A tervet az önkormányzati képviselők az előterjesztett formában fogadták el, a Szent Imre tér felújításához szükséges projektdokumentáció kidolgozására szánt 12 ezer eurós tétellel kiegészítve. A beruházási terv része volt a Renner-öbölhöz közeli garázsokhoz vezető út rekonstrukciója. A testület erre a célra 70 ezer eurót szavazott meg. Az út felújítását a napokban befejezték. Az aszfaltburkolat 550 négyzetméteren újult meg.

 

„A felújítás során az eredeti útszakasz alsó rétegét teljesen felmarták és új burkolattal helyettesítették. A felújítás részeként megoldották a csapadékelvezetést is. Megújult a hulladéktárolók alatti 60 négyzetméteres felület is. A garázsok tőszomszédságában húzódó zónát a tulajdonosok saját költségükön újíttatták fel. A várost terhelő beruházási költségek teljes összege 74 670 euró volt” – közölte a városi hivatal.

 

Az idei évre elfogadott beruházási tervben szerepelt egyebek mellett a párkányi Ady utca forgalmi rendjének megváltoztatásával kapcsolatos projektdokumentáció kidolgozása (1800 eurós költséggel), a Mária Valéria hidat és a Sétálóutcát összekötő kerékpárút projektdokumentációja (1700 euró), a Sobiesky utca 2–8 közé eső járdafelület és a Duna-sétányt és az Aqurio bevásárlóközpontot összekötő Fő utca 35–55 közé eső járdarész felújításának projektdokumentációja (1900, illetve 2000 euró). Továbbá az esővízelvezetés projektdokumentációja a Convertis cégnél (1600 euró), projektdokumentáció parkolóhelyek kialakítására a Bartók utcában és a Teraszok I. lakótelepen (1900 euró), a szabadidőközpont hőszigetelésének projektdokumentációja (12 ezer euró), a Hídőrház felújításának projektdokumentációja (9 ezer euró) és Nánai út járdáinak projektdokumentációja (15 500 euró) is.

 

Forrás, fotó: ujszo.com, Jan Kosiak