hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Változik a forgalmi rend és a buszok útvonala Párkányban
Online hírfolyam
Változik a forgalmi rend és a buszok útvonala Párkányban
2017. okt. 09. / 11:45

A Simon-Júda-napi vásár idején útlezárással és forgalomkorlátozással kell számolni, ami az autóbuszok közlekedési rendjét is érinti.

Több járat ideiglenes útvonalon fog közlekedni. A városközpontot szerdán (október 11.) éjfélkor zárják le a forgalom elől. A korlátozás hétfő (október 16.) éjfélig tart. Ez idő alatt a Muzsla, Komárom, Köbölkút, Érsekújvár és Nyitra irányába induló, valamint a Kéménd, Zselíz, Garamkövesd és Ipolyság irányából érkező helyközi autóbuszok az autóbusz-megálló–Öreg lakótelep, DP Market (ideiglenes megálló)–Körzeti Hivatal–Papírgyár–vasútállomás útvonalon fognak közlekedni.

 

A Muzsla, Komárom, Köbölkút, Érsekújvár és Nyitra irányából érkező, valamint a Kéménd, Zselíz, Léva, Garamkövesd és Ipolyság irányába induló helyközi autóbuszok a vasútállomás–papírgyár–Körzeti Hivatal–Öreg lakótelep, Billa–autóbusz-megálló útvonalon az érvényes menetrend szerint fognak közlekedni. Az autóbuszok Nána, Kéménd, Zselíz és Léva irányába a bekötőúton közlekednek, a lezárás ideje alatt egyik irányban sem szolgálják ki a Kaszárnya, a Nánai út és a Fő u., posta/Bocskai u. megállót.

 

A nemzetközi autóbuszjáratok Esztergom irányába a vasútállomás–Teraszok II. lakótelep–Teraszok I. lakótelep–Poliklinika–Jesenský utca–autóbusz-megálló–Mária Valéria híd útvonalon az érvényes menetrend szerint haladnak. A lezárás ideje alatt az 1-es és a 2es számú helyi járat nem szolgálja ki az Autósiskola, a Vadas-megálló, a Fő utcai posta, a Bocskai utca, az Öreg lakótelep és a Kotva megállót. A 3-as számú helyi busz is ideiglenes menetrend szerint fog közlekedni. A helyi járatok ideiglenes menetrendje és részletes információ a város honlapján (www.sturovo.sk) olvasható. (guzsu)

 

Forrás:ujszo.com

 

Fotó:Jan Kroslak/ujszo.com (illusztráció)