hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Történelmi játékot mutatnak be Esztergomban
Online hírfolyam
Történelmi játékot mutatnak be Esztergomban
2017. dec. 07. / 13:15

2017. december 10-én, vasárnap 15.30-tól történelmi játékot mutatnak be az Esztergomi Református Egyházközség Templomában (Petőfi Sándor utca 36.).

Tóth-Máthé Miklós - A zsoltáros és a zsoldos című darabja, az Esztergomi Várszínház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciója előtt köszöntőt mond: Ágoston Csaba református lelkész, az esztergomi református egyházközség lelkipásztora Romanek Etelka Esztergom Város Polgármestere Dr. Harmai Gábor, az Esztergom-Belváros – Szent Péter és Pál plébánia plébánosa

 

Az Esztergomi Várszínház és a Váci Dunakanyar Színház produkciójában szerepel: Horányi László, Ivaskovics Viktor, Havasi Péter és Farkas Tünde. Rendező: Kis Domonkos Márk.

 

"A magyar nyelv rendszerét is kidolgozta, többek között 1610-ben darabunk főhőse, Szenci Molnár Albert, a tudós protestáns prédikátor. Életének itt megelevenedő epizódja azonban a meggyőződéssel bíró emberek toleranciájáról szól. Két, más - egymással ellentétes - gondolatvilágú ember tiszteli és viseli el a másik érveit. A zsoldos és a prédikátor bár hitvitát folytat, a jelenlevő humánum pozitívvá változtatja kettejük párharcát. Az izzó hangulatú, tanulságos párbeszéd sok mai kérdésre is választ ad." (Mécs Károly)

 

Forrás:esztergom.hu

 

Fotó: Magyar Drámák Színháza