2019. július 22. hétfő - Magdolna
Online hírfolyam
2018 szept. 11.
Ínycsiklandó halétel lett az idei évben Esztergom Étele

Idén harcsát lehet falatozni majd. Ismét az esztergomi éttermek étlapjára kerül az ez évi finomság.

A megmérettetést ezúttal is az Ízek, Korok, Hangulatok fesztivál keretén belül rendezték meg az Erzsébet parkban, most szeptember 8-án. A zsűrizést követően a tizenegy csapat közül a „Sült harcsa zöldfűszeres apró lángossal és sáfrányos paradicsomszósszal” elnevezésű kreációjával nyert a „Rokonok” nevű csapat, vagyis Simon Krisztián és Dénes Péter kettőse - írja Esztergom polgármesterének közösségi oldala.

 

A rendkívül erős mezőny elbírálásában a két mesterséf, Buday Péter és Jászai Tibor mellett, Bánhidy László alpolgármester segédkezett. A győztesek Völner Pál országgyűlési képviselőtől vehették át az IKH két szponzorának 200 ezer forintos fődíját.

 

Az Esztergom étele verseny eredményhirdetésekor, ugyanakkor több elismerést is adományoztak, így többek között Esztergom város különdíját kapták a Debrecenből érkezett hagyományőrzők csapata, akik Mátyás király egy fenséges csemegéjét szolgálták fel a szigorú, de igazságos zsűrinek.

 

Idén először a felvidéki Magyar Közösség Pártja is különdíjat adott át: a muzslai Zalaba pincészet különleges borválogatását a rendezvényen évről-évre részt vevő esztergomi Becse Művek vihette haza. A csapat idén saját kertjükben termesztett zöldségeiket használták fel a tésztás köret elkészítéséhez, amely annyira friss és finom volt, hogy a zsűri külön elismerését is kivívta.

 

Fotó:Facebook

Kereső

Kiválasztás törlése