hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Az M100-as kötheti majd össze Esztergomot az autópályával
Online hírfolyam
Az M100-as kötheti majd össze Esztergomot az autópályával
2018. szept. 12. / 09:47

Kevesebb, mint 20 perc alatt fel lehet majd jutni  az M1-es autópályára a jelenleg még a műszaki megoldások tervezésénél és véglegesítésénél tartó 2x2 sávos, M100-as autóút segítségével.

Csupán 16-17 perc alatt elérhető lesz az autópálya Esztergomtól – írta korábban az Infoesztergom legutóbb a tervezett R11-esről tartott lakossági tájékoztatást követően még tavasszal. Most újabb információkat kaptak a leendő útról - írja az Infoesztergom

 

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legfrissebb tájékoztatása szerint jelenleg a lehetséges nyomvonalak és műszaki megoldások tanulmányterveinek véglegesítése zajlik, valamint a megvalósíthatósági tanulmány és a környezetvédelmi dokumentációk elkészítése.

 

A végleges terv várhatóan jövő év végére készülhet el, majd azután indulhat el a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás. Ennek lezárását követően az építkezés 2020 második felében indulhat el, és a tervek szerint 2022-2023-ra készülhet el teljesen az útszakasz, ami információink szerint M100-as út lesz.

 

Az autóút 2x2 sávos összeköttetést biztosít majd Esztergom és az M1-es autópálya között. A 32 kilométer hosszú úton 110 kilométeres sebességgel lehet majd közlekedni. Az út nyomvonala: Esztergom ipari parki úti csomópont – Esztergom-Kertváros – 10. számú főút különszintű csomóponttal az Esztergom-Budapest vasútvonal felett – Leányvár mellett – Csolnokot, Únyt, Dágot keletről kerülve – Tinnyét, Perbált, Tököt és Zsámbékot nyugatról – 1. számú főút csomópont – M1 Bicske (Mány) autópálya csomópont.

 

Fotó: Magyar Építők (Illusztráció)