2019. július 22. hétfő - Magdolna
Online hírfolyam
2018 szept. 13.
Magyar Kupa meccsen remekeltek a dorogi kézislányok

Kedden megkezdődött a szezon a dorogi felnőtt kézilabda csapat számára.

A Magyar Kupa első fordulójában Tökölre látogattak. A hazai csapat a tavalyi évben bronzérmes volt az NB II-es bajnokság déli csoportjában. Több hiányzóval indultunk Tökölre, de a régi mondás szerint „nincs tartalékos csapat” elvet követve győzni mentünk - írja a dorogisport.hu.

 

Ahogy az várható volt fiatal csapatunk rendkívül idegesen kezdett, érezhető volt az első tétmeccs feszültsége. Még az sem tudta megnyugtatni a lányokat, hogy az első két gólt mi szereztük Forgács Klaudia és Imrei Nóri révén (0-2).  A dorogiak zavartságát tetézte, jó néhány érthetetlen játékvezetői ítélet is. Ezeket a vendéglátók ügyesen kihasználták és megfordították az állást (3-2). A következő 10 percben felváltva estek a találatok. Rengeteg hiba jellemezte a dorogi játékot és nem találták a ritmust.

 

Győri Ági azonban tartotta a lelket a csapatban és szerencsére a védekezésük is megfelelően határozott volt. Pedig folytatódtak a nehézségek Turák Netti kiválásával. Így a félidő közepén 6-6-os állást mutatott az eredményjelző.

 

Az első játékrész második felében továbbra is rengeteg volt a kihagyott helyzet, s ebből végül is a hazaiak egy kicsit jobban jöttek ki és így 1 gólos tököli vezetéssel vonulhattak a dorogiak pihenőre (9-8). A szünetben megpróbálták rendezni a sorokat. Megbeszélték, hogy minden körülménytől függetlenül harcolni és küzdeni fognak a második 30 percben. Ez így is lett és sikerült bebiztosítani a győzelmet és a továbbjutást.

 

Végeredmény VSK Tököl – Dorogi ESE 21-25 (9-8) Összeállítás: GYŐRI Ági (kapus) – IMREI Nóra 5 gól, Kemenczik Martina 1 gól, SZABÓ Janka 6 gól, TAKÁCS Angéla 2 gól, Forgács Klaudia 4 gól, Turák Antónia. Cserék: Stadler Mercédesz (kapus) – MARKOS Réka 2 gól, TOLVAJ Dorka 2 gól, Forgács Viktória 2 gól, Kosik Adél 1 gól, Molnár Eszter, Tolvaj Gréta.

 

Bona Gergő, edző összegzése: „Első tétmeccses igazi kupamérkőzés volt. Rengeteg hibával, bizonytalankodással, de óriási küzdelemmel. Minden nehézségből képesek voltunk felállni, és bedaráltuk a mérkőzést! Gratulálok a lányoknak!”

 

Fotó: dorogisport.hu/Tolvajné Gál Erika , Dali Emese

Kereső

Kiválasztás törlése