2020. június 4. csütörtök - Bulcsú
Online hírfolyam
2018 okt. 10.
Amfetamint árultak, súlyos ítéletet kaptak a drogdílerek

Nagy mennyiségű Budapesten vásárolt kábítószert szórtak szét. Az Esztergomi Járásbíróság komoly ítéletet hozott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt három férfival szemben nyújtott be vádiratot, amelynek alapján az Esztergomi Járásbíróság október 4. napján meghozott ítéletében két férfit végrehajtandó szabadságvesztésre, egyiküket pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt - írja a megyei ügyészség közleménye.

 

Úgy jutottak el idáig, hogy 2016 decemberétől kezdődően az egyik férfi Budapesten heti két alkalommal vásárolt amfetamint, amelynek során őt a trió másik tagja szállította kocsival. Az így megvett kábítószert az árusító férfi  a harmadik vádlott férfinak eladta.

 

A férfiakat a nyomozó hatóság tavaly április 29-én, illetve  április 30-án fogta el, amely időpontig az árusító a csekély mennyiséget közel hétszeresen meghaladó mennyiségű kábítószert adott el az azt megvásárló férfinak, aki ezért összesen 850.000,-Ft-ot fizetett. Az eladó férfi a sofőrjének a vásárlásokban történő közreműködéséért kábítószerrel fizetett.

 

A vásárló férfi az eladótól és más ismeretlen személytől megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta, nagyobb részben alufóliába csomagoltan pénzért tovább adta.

A vásárló férfi a kábítószer értékesítéséből 363.000,-Ft jövedelemre tett szert. Az általa értékesített amfetamin mennyisége a csekély mennyiséget 344%-kal haladta meg.

 

Az Esztergomi Járásbíróság kihirdetett ítélete az ügyészség vádiratát megalapozottnak találta, ezért a bűnügyi felügyelet alatt álló vásárló és egyben eladó férfit 4 év 6 hó fegyházbüntetésre, 363.000,-Ft vagyonelkobzásra, a tavaly május másodika óta letartóztatásban lévő neki eladót 6 év 6 hó fegyházbüntetésre és 850.000,-Ft vagyonelkobzásra, a szabadlábon lévő sofőrt és fogyasztót  2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 

A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a sofőr pártfogói felügyeletét. Az ítélettel szemben a vásárló-eladó férfi enyhítés végett, a neki eladó pedig felmentésért jelentett be fellebbezést. Az ügyészség a fuvarozóval szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása és közügyektől eltiltás alkalmazása végett jelentett be fellebbezést, míg az  a másik két férfi esetében az ítéletet tudomásul vette.

 

Fotó: Kymia(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja