2020. június 4. csütörtök - Bulcsú
Online hírfolyam
2019 jan. 10.
Megújult Dágon az óvoda épülete

A Széchenyi 2020 program keretében 41,8 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Dágon megújult az óvoda épülete – az energetikai korszerűsítés által a dolgozóknak és a gyermekeknek a mai kornak megfelelő körülményeket teremtettek, jelentős megtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzatnak is.

Dág Község Önkormányzata óvodai épületének energetikai korszerűsítésére pályázott a TOP-3.2.1-15 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson - írja a megyei önkormányzat sajtóközleménye.

 

Az épület fenntartási költségei igen magasak voltak, amit a rossz szigetelésű homlokzatok, a régi födém és nyílászárók, a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okozott.

 

A fejlesztésnek köszönhetően a fenti problémák kerültek kiküszöbölésre. A TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00029 azonosító számú projekt keretében az épülethatároló falszerkezetek utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét is elvégezték a szakemberek, továbbá korszerűsítették a fűtési- és a világítási rendszert, napelemes rendszert építettek ki.

 

A 41.826.284 Ft európai uniós támogatás segítségével megújult épület energiafogyasztása jelentősen csökkent, költségmegtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzat számára, valamint megfelelő munkahelyi körülményeket teremtve az óvoda dolgozóinak és a gyermekeknek is.

 

Fotó:gyermekpszichologia.info (Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja