2019. augusztus 20. kedd - István
Online hírfolyam
2019 febr. 08.
Calici vírus okozta a tömeges megbetegedéseket Lábatlanon

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal a lábatlani járvány kapcsán a következő vizsgálati eredményről ad tájékoztatást: "A megbetegedések egy részét a Bacillus cereus nevű kórokozó indukálta, amelyet a közétkező által biztosított levesből mutattak ki.

Az esetek másik részét egy területi, emberről-emberre terjedő Calici vírus okozta. Ennek következménye, hogy a településen az érintettek száma nagymértékben megnövekedett. A fertőzési lánc megszakítása után újabb megbetegedés nem történt, és bízunk az érintett személyek mielőbbi gyógyulásában.

 

 

A baktériumok kimutatása miatt a főzőkonyha működésének újraengedélyezésére az ismételt higiéniai és laboratóriumi vizsgálatok után kerülhet sor." A Járási Főállatorvos ugyancsak mai tájékoztatása alapján: A Bartos Kft. elvégezte a fertőtlenítő nagytakarítást, ózon generátoros fertőtlenítést is alkalmazott.

 

A laboratórium vezetőtől azt az információt kaptuk, hogy a végleges laboratóriumi eredmények 2019.02.12-én várhatóak. Ekkora ígérték a 2019.02.07-én, a fertőtlenítő takarítás után levett minták eredményeit is. A főző konyha felfüggesztésének feloldásáról az eredmények birtokában, azok kiértékelése után döntünk. Lábatlanon a vizsgálat lezártáig a nagysápi Granárium Központ biztosítja a közétkeztetést.

Kereső

Kiválasztás törlése