2019. május 25. szombat - Orbán
Online hírfolyam
2019 márc. 08.
Új kamerák figyelik majd a teret Esztergomban

Esztergom-kertvárosban új térfigyelő kamerákat helyeznek ki. Továbbra is a bűnmegelőzés és rendőrség nyomozásainak segítése a cél.

 

Közbiztonsági és bűnmegelőzési célból a közterület-felügyelet és a rendőrség is kezdeményezte az esztergomi térfigyelő-hálózat bővítését és korszerűsítését, melyet az önkormányzat több lépcsőben valósít meg – írtak még tavaly év végén az Infoesztergom.

 

A legújabb fázisban a napokban a szakemberek már Kertvárosban telepítik az új kamerákat. Egyes helyeken eddig is voltak, mostantól azonban több és sokkal modernebb eszközök segítik a bűnmegelőzést és az esetleges bűnesetek nyomozását is - írja az Infoesztergom.

 

A kamerák természetesen éjjel-nappal látnak, és emellett még rendszámfelismerésre is képesek az esetleges „utazó bűnözők” kiszűrésére. A felvételeket szigorúan a közterületi törvény alapján kezeli a közterület-felügyelet, így csak szabálysértés, bűncselekmény, vagy közigazgatási vizsgálat során használhatóak fel a rögzített képek.

 

A rendőrség pedig a rendőrségi törvény alapján használhatja a videókat, a fejlesztés megvalósításával ugyanis a rendszer már a rendőrségre is be lesz kötve.

 

Fotó:nogradhont.hu(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése