2019. május 25. szombat - Orbán
Online hírfolyam
2019 márc. 11.
Hamis jogosítvány cseréjét kérte az esztergomi hivatalban

Sosem szerzett jogosítványt hazájában a külföldi férfi, de Magyarországon így próbálta meg.

 

Az Esztergomi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy külföldi állampolgárságú férfival szemben, aki hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar vezetői engedélyre - írja a megyei főügyészség közleménye.

 

A külföldi állampolgárságú férfi hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A férfi a könnyebb munkavállalás érdekében egy ismeretlen személlyel megegyezett abban, hogy a segítségével a  nevére 1000 Euro ellenében hamis magyar jogosítványt fognak készíttetni.

 

A férfi 2017. augusztus 02. napján ezzel az ismeretlen személlyel együtt megjelent a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában, itt a nevére kiállított hamis külföldi vezetői engedélyt nyújtott át, és kérelmezte annak magyar vezetői engedélyre történő cseréjét. A férfi nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, ezért a kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

 

Fotó: mixonline.hu(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése