2019. július 24. szerda - Kinga, Kincső
Online hírfolyam
2019 ápr. 12.
Gúnyosan integetett, ezért megütötte az esztergomi áruház parkolójában

Egy korábbi találkozásukkor nem ítélte megfelelőnek az üdvözlést, ezért eltörte az állkapcsát.

 

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki „gúnyos integetés”-re válaszul úgy megütötte egy másik férfit, hogy annak állkapocscsontja eltörött - írja a megyei főügyészség közleménye.

 

A verekedő 2018. augusztus 5. napján 20 óra 30 perckor odament az áldozathoz Esztergomban egy áruház parkolójában. A megtámadott férfi három barátjával beszélgetett ekkor. A verekedő a férfi barátainak köszönt, velük kezet fogott, majd célpontját, minden előzmény nélkül kézfogás helyett kétszer arcon ütötte.

 

A verekedőt a másik férfi barátai fogták le. A támadó ezután azt közölte az áldozattal, hogy „gúnyosan integetett” neki egy korábbi találkozásuk alkalmával, ezen dühödött fel. A támadó ütései következtében a bántalmazott férfi állkapocscsontja eltört, ennek gyógytartama 8 napon túli, mintegy három hónap.

 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 37.005,-Ft bűnügyi költség megfizetésére.

 

Fotó:Sonline(Illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése