hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Pitbull marcangolt szét négy embert Esztergom-kertvárosban (frissítve+kép)
Online hírfolyam
Pitbull marcangolt szét négy embert Esztergom-kertvárosban (frissítve+kép)
2012. okt. 25. / 20:36

Harci kutya támadott meg tegnap este négy személyt, köztük egy 11 éves kisgyermeket Esztergom Kertvárosban. Az állatokat gazdáik többnyire elzárva tartották, ha elengedték őket mindig figyelmeztették az albérlőket.

 

A két kutyát két hétig a gyepmesteri telepen figyelik meg, ezt követően döntenek sorsukról. Az állatokat szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. A nagy kiabálásra lett figyelmes Kakucsi István, aki család segítségére sietett. A kapuhoz érve vette észre, hogy a kutya már őt vette üldözőbe. A közel kétméteres kapun ugrott át az állat, majd a menekülő szomszédra támadt, aki egy kapun akart átugrani.

 

Két pitbullt tartottak a főbérlők a házban. A ház másik albérletében lakó idős hölgy retteget a kutyáktól. Még a támadás estéjén a gyepmesterei telepre szállították a két pitbullt. Sorsukról 14 nap után a fő állatorvos dönt majd. Négy embert szállítottak az esztergomi kórház sebészeti osztályára. A család mindhárom tagját jelenleg is megfigyelés alatt tartják, súlyos sérüléseket szenvedtek. Joó István kutyakiképző szerint azért támadhatott a kan kutya, mert a szukát védte, aki tüzelt.

 

Ebben a kutyaiskolában kimondottan az ilyen állatok rehabilitálásával foglalkoznak. Az állatokat szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság.