hírdetés
Főoldal/Információk/Fórum és hozzászólás szabályzat
Információk
Fórum és hozzászólás szabályzat
2014. jan. 22. / 08:23

Az RTVE internetes portál minden olvasója számára biztosítja a lehetőséget, hogy közvetlenül hozzászóljon a cikkekhez. Célunk, hogy helyt adjunk az eltérő véleményeknek, érdemi vitáknak, a kulturált, igényes, udvarias, egymás személyét és véleményét tisztelni tudó, megfelelő önuralommal bíró Felhasználóknak a véleménynyilvánításra, valamint az írásainkat kiegészíteni vagy helyesbíteni szándékozó információknak.

 Azonnal törlünk minden törvénybe ütköző hozzászólást. Nem tűrjük a felhasználókat, a szerzőket vagy a közéleti szereplőket érintő durva személyeskedést, töröljük, vagy olvashatatlanná tesszük az alpári, agresszív, rasszista, gyűlöletkeltésre és megfélemlítésre alkalmas kommentárokat is. Az idegen nyelvű trágár kifejezéseket is töröljük. Ha egy cikk alatti vita kirívóan elmérgesedik, és tömegével jelennek meg benne a fenti szempontok szerint törlendő hozzászólások, akkor a moderátor beszüntetheti a hozzászólások lehetőségét. A vita áttekinthetősége érdekében a hosszú, több oldalas hozzászólásokat is töröljük.

 

Politikai propagandaakciók számára szolgáló reklámok és szervezett kampányoknak nem biztosítunk teret. Kitiltjuk az oldalról azokat, akik hozott anyagból politikai propagandát terjesztenek, portálunk elveivel és minőségével összeegyeztethetetlen tartalmú oldalak linkjeit helyezik el, vagy regisztrációjukat kizárólag másutt található blogjaik reklámozására használják.

 

Kegyeleti okokból nem lehet hozzászólni halálhírekhez és nekrológokhoz.

 

A hozzászólásokat az általános elvek szerint moderáljuk: Felhasználóneve alatt keletkező valamennyi aktivitásért, kizárólag Ön a felelős.

 

Tilos az azonosító és jelszó átruházása valaki másra! Amennyiben tudomására jut, hogy adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba velünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

 

Ne használjon más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető azonosítót (felhasználónevet)! Az ilyen azonosítókat az adminisztrátorok és moderátorok törlik az adatbázisból. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való regisztrálásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt az azonosítót mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek.

 

A cikkekhez kapcsolódó hozzászólásokért, az azokban közzétett adatokért, szövegekért, sem más információhordozókért az RTVE portál teljes felelősséget nem vállal, csak abban a mértékben, ahogyan azt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási Kódexe előírja.

 

Nem helyezhet el olyan információkat, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket! Semmilyen formában, még ráutalóan se buzdítson az alkotmányos rend vagy a törvények megsértésére!

 

Ne sértse más felhasználók, vagy más emberek személyiségi jogait!

 

A hozzászólásokban nem lehet nyereségorientált vállalkozást, terméket, szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevétel orientált weblapokat is! A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik.

 

Ne romboljon! A hosszú hozzászólás, egy hozzászólás többször való elküldése, egy többszöri, azonos néven való megnyitása, a gyakori szövegismétlés törlést vonhat maga után.

 

A cikkhozzászólásokban közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban semmilyen ellenőrzést nem folytatunk, így portálunk semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a hozzászólásokban elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.

 

Szigorúan tilos a hozzászólások felhasználóinak adatait technikai vagy egyéb módszerekkel illegálisan gyűjteni és tárolni, valamint a portál által működtetett oldalakat lekérő számítógépek IP-címeit begyűjteni!

 

Hozzászólási szabályok Nem helyezhet el olyan információkat, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket! Nem hozhat létre az alkotmányos rend vagy a törvények megsértésére buzdító tartalmat! Nem sértheti más felhasználó vagy más ember személyiségi jogait! Ne használjon más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető felhasználónevet! Az ilyen neveket a moderátorok törlik az adatbázisból. Mindenkinek lehetősége van a saját polgári nevén való hozzászólásra még akkor is, ha ezzel könnyen összetéveszthető valamely közszereplővel. Ezt a felhasználónevet mindaddig használhatja, amíg nem adja ki magát annak a közszereplőnek. Nem lehet nyereségorientált vállalkozást, terméket, szolgáltatást reklámozni, beleértve a nyereségérdekelt, bevétel-orientált weblapokat is! A nem nyereségérdekelt kezdeményezésekre ez nem vonatkozik. Minden egyes leírt szó olyan, mintha az életben beszéd formájában hangozna el egy nagyobb társaságban, így erre fokozottan ügyelni kell! Bármilyen tartalom (de különösen FTP-szerver, pornóoldal, konkurens site) hirdetése, Telefonszám, IP-cím, e-mail cím, illegális FTP-szerver, valamint webcím sem névben, sem hozzászólásban nem lehet! Az oldal tartalmainak használatát csak közvetlen felhasználószerver kapcsolattal lehet igénybe venni, abba a felhasználó más számítógépet nem iktathat (leszámítva a saját ISP gépeit). Tilos a káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása. Tilos más személyek, csoportok alázása! Tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét rontani! Minden egyéb olyan szöveg beírása tiltott, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a hozzászólók többségének ízlését durván sérti. Ezen szabályok többszöri megsértése a felhasználó kitiltását vonja maga után!