2020. július 9. csütörtök - Lukrécia
Online hírfolyam
2019 máj. 13.
Elindulhat a gátépítés Esztergomban

A Kötiviép'b Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. építheti meg Esztergom árvízvédelmi rendszerének az első ütemét.

A beruházás első üteme nettó 13 milliárd 258 millió forintba kerül. Fotó: Pixabay A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza. A nyertesnek előbb kiviteli tervet kell készítenie, majd ezt követi a kivitelezés.

 

Az elvégzendő munkák a következők: Árvízvédelmi védmű építése a Prímás-sziget felső részén a Duna parton, a Szent Ignác plébániatemplomtól az út végéig, 1,46 kilométer hosszban. Árvízvédelmi töltés építése a Prímás-sziget alsó részén, 919 méteren. A Prímás-szigeti mellékág torkolati árvízkapu létesítése. A Prímás-szigeti mellékág beeresztő műtárgy létesítése. Árvízvédelmi töltés építése a Prímás-szigeti mellékág beeresztő műtárgy és a Kenyérmezei-patak között, 4117 méter hosszban. Árvízvédelmi fejlesztés a Kenyérmezei patak jobb partján. Az esztergomi vízmérce átépítése.

 

A nyertessel április 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a tenderen a Magyar Vakond Út és Építőipari Kft., a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft., valamint a Dömper Kft. is.

 

 

Forrás: napi.hu

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja