2022. november 29. kedd - Taksony
Archívum
2011 febr. 09.
A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!”

A bátorság első vonala! Adjon vért! Váljon a mindennapok hősévé!” 2011-02-09 09:05:00 2008. február 11-én, Esztergom-Kertvárosban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére tavaly kezdődően minden év február 11-e a Magyar Köztársaság Rendőrségének hivatalos véradónapja.

 

Idén februárban több mint 60 város rendőrkapitányságán adhatnak vért, akik szeretnének a „mindennapok hősévé” válni. Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak kíván a rendőrség emléket állítani, de tiszteleg azon rendőrök emléke előtt is, akik mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében teljesített szolgálatuk közben haltak hősi halált. Véradásunk néma főhajtás a hősök előtt, egyben néma tiltakozás az erőszak ellen. Tavaly, az I. Országos Rendőrségi Véradónapon 2566 egység vérrel gazdagodott országunk vérkészletét, ami több mint 7500 emberélet megmentésére volt elegendő. Folytatva a rendőrség hősi halottai előtti tisztelgést és a segíteni akarást, februárban a Magyar Köztársaság Rendőrsége és a Magyar Vöröskereszt immáron második alkalommal várja véradásra a rendszeres véradókat, valamint mindazokat, akik véradóként szolidaritást vállalnak egy-egy munkatársuk, embertársuk, vagy családtagjuk egészségének, életének megmentéséért. Idén a tavalyihoz képest még több helyszínen, országszerte 61 város rendőrkapitányságán várjuk a segíteni akarókat. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett kitelepüléses véradások városonként egy-egy napon át lesznek elérhetőek február 4 és 14 között. Komárom-Esztergom megyében február 11-én 8 és 15 óra között a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nagytermében (Tatabánya, Komáromi u.2.) és az Esztergomi Rendőrkapitányság épületében 11-16 óra között várják a véradókat.

 

forrás: KEM RFK Sajtószolgálata

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja