2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 febr. 11.
Közel százan adták vérüket Esztergomban!

Az ország 61 rendőrkapitányságán tartottak véradó napot pénteken a három évvel ezelőtt hősi halált halt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére. A rendőr Esztergom-kertvárosban eredetileg egy családi veszekedéshez ment ki járőrtársával és egyetlen lövéssel kioltották életét.

A férfi, aki miatt kihívták őket, erősen ittas állapotban többször is bántalmazta idős édesanyját, aki a szomszéd polgárőrtől kért segítséget, aki végül kihívta  a rendőrséget. Emlékére először 2010-ben rendezett országos véradást a rendőrség, és ezt a hagyományt ebben az évben is folytatják. Az önkéntes véradással nem csak Borbély Zoltánnak, hanem a többi, szolgálat közben hősi halált halt rendőrnek is emléket kíván állítani az Országos Rendőr-főkapitányság. 2010-ben, az I. Országos Rendőrségi Véradó Napon 2566 egység vérrel gazdagították az országos vérkészletet, ez több mint 7500 emberélet megmentésére elegendő. Pénteken a Magyar Vöröskereszt székházában Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról és hősi halált halt bajtársairól ünnepélyesen is megemlékeznek a rendőrök. Az esztergomi rendőrkapitányságon több mint 90-en adták vérüket és így ismét egy sikeres véradást könyvelhettek el a helyi véradó-központ munkatársai.

 

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja