2022. november 29. kedd - Taksony
Archívum
2011 febr. 11.
Tétényi Éva listája

Tétényi Éva folytatva az őt támogatók évek óta tartó hadjáratát csütörtöki sajtótájékoztatóján az előző városvezetést próbálta lejáratni egy olyan dokumentummal, elterelve a figyelmet arról, hogy csődeljárást indított saját városa, Esztergom ellen, amelynek kiléte nem ismert, és amelyet bárki, bármikor elkészíthetett.

Információink szerint, és ezt hivatalos jegyzőkönyvvel bizonyítani is tudjuk, amelyet az aljegyzőtől kikérünk, a volt alpolgármesteri irodában lévő beépített széf kulcsát még októberben átadta a hivatal egyik dolgozója Tétényi Éva sajtóreferensének. Németh József volt alpolgármester szerint a széfben a városi kitüntetésekkel járó tárgyi ajándékok (oklevél, toll, zsebóra), továbbá az 1956-os veteránok kitüntetettjeinek készített emlékérmek közül a még át nem adott emlékérmek voltak. Éppen ezért úgy véljük, ez az akció annak az október óta tartó hazugságáradatnak a folytatása, amellyel Tétényi Éva és sajtóreferense a sajtó segítségével próbálja lejáratni az előző városvezetést, és a Fidesz frakciót. Mindezt figyelembe véve kíváncsiak lennénk arra, hogyan és mikor kerülhetett bele az ominózus lista a széfbe, ha egyáltalán ott volt! Fekete listának egyébként sem neveznénk, hiszen semmiféle megjegyzés, kommentár nincs hozzáfűzve a nevekhez. Úgy véljük, ilyet bárki, bármikor készíthet, és bárhova elhelyezheti, majd tarthat belőle sajtótájékoztatót.

 

A Könözsy lánccal kapcsolatban tulajdonképpen nem mondta el maga Tétényi Éva sem, mi a probléma. A hivatalos átadás- átvétel megtörtént, amelyet Tétényi Éva is aláírt. Ezt a láncot még 1994-ben vásárolta meg az önkormányzat. Könözsy többször használta ezt a láncot városi rendezvényeken. Miután távozott az akkori polgármester, a láncot a városháza széfjében őrizte.

Összefoglalva úgy gondoljuk, a csütörtöki sajtótájékoztató legfőbb célja valójában az volt (jól bevált szocialista módszereket alkalmazva), hogy egy koholt botránnyal elterelhesse Tétényi Éva polgármester- asszony a figyelmet az általa törvénytelenül elindított csődeljárás következményeiről.

 

Fidesz Esztergomi szervezete

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja