2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 febr. 14.
Már az óvodák is érzik a válságköltségvetés hatásait!

A válságköltségvetés minden esztergomi oktatási intézményt érint, így a legkisebbeket ellátó, nevelő bölcsődét, valamint minden városi óvodát is. A közelmúltban a képviselő-testület által elfogadott idei költségvetést követően 15-20 százalékkal kevesebből kell gazdálkodniuk.

Psenák Istvánné, az Angyalkert óvoda vezetője elsőként általánosságban úgy írta le a válságköltségvetés adta helyzetet, hogy az intézményükben most kevesebb jut a közüzemi díjakra, a dologi kiadásokra és a bérekre, járulékokra. Az igazgatónő példaként említette, hogy a megváltozott helyzetben így kisebb összeget fordítanak javítási munkákra, vagy a gyerekeknek például ábrázolási eszközök vásárlásra. A válságköltségvetésben erre az óvodára a tavalyihoz képest közel 15 százalékkal kevesebb összeg jutott. Az óvodavezető kiemelte, hogy a számok ismeretében elvégzett pénzügyi elemzés után kiderült, hogy a csökkenés miatt bérekre, járulékokra szeptemberig van pénz a jelenlegi létszámmal. Az intézményben dolgozó plusz dajkák státusza szüntethető meg úgy, hogy a működés menetén nem esik csorba. Psenák Istvánné hangsúlyozta, hogy leépítésről minden esetben csak az önkormányzat dönthet.

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja