2021. április 19. hétfő - Emma
Online hírfolyam
2021 márc. 03.
Emlékérmet és emlékkönyvet kapott a megyei önkormányzat elnöke

A szervezett tűzvédelem 150 éves megalakulásának alkalmából kiadott emlékérmét és emlékkönyvet vett át Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke március 3-án, szerdán délelőtt a megyeházán.

Az említett emléktárgyakat Szunyog Zoltán tűzoltó ezredestől, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától vehette át. A pandémia miatt csúszott tavaly decemberről idénre a találkozó.

Popovics György gratulált az évfordulóhoz, Szunyog Zoltán pedig megköszönte a közgyűlés eddigi együttműködését és összehangolt munkáját. A jövőre nézve sikeres és gyümölcsöző összefogást kívánt a két szervezet között.

A Szunyog Zoltán által ajándékozott, a másfél évszázad keretein túltekintő, szépen illusztrált könyv a Római Birodalom tűzvédelmétől indítja az áttekintést. Kiemeli Gróf Széchenyi Ödön szerepét, sőt fejezetet szentel a tűzoltók 1979-es zsanai gázkitörésben véghez vitt emberfeletti küzdelmének is.

Fotók, forrás: KEMÖH Sajtó

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja