2022. május 28. szombat - Emil, Csanád
Online hírfolyam
2021 dec. 05.
Négy területen is jelentős és kedvező változások lesznek

Visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, a 25 év alattiaknak nem kell jövedelemadót fizetniük, a családok pedig visszakapják az idén befizetett szja-jukat – sorolta a jövőre esedékes, kedvező változásokat Völner Pál. A képviselő elmondta: Magyarországnak előre kell mennie, nem háta, és a minimálbér emelése is ezt a célt szolgálja.

„A nemzeti, Fidesz-KDNP kormány döntései alapján négy újabb területen is előre léphet Magyarország, a magyar emberek” – mondta Völner Pál. A térség országgyűlési képviselője a nyugdíjasokat érintő intézkedéssel kezdte a felsorolást. „A 80 ezer forintos nyugdíjprémium kifizetésén túl, februárban 13. havi nyugdíjat is kapnak az idősebb honfitársaink. A baloldal elvette ezt a juttatást, mi pedig visszaadjuk” – fejtette ki. A fiatalok kapcsolatban arról beszélt, hogy az ő sikerük az ország sikerének is a kulcsa, ezért most egy újabb lehetőséggel élhetnek: jövőre nem kell jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak. „Gyurcsány azt üzente a fiataloknak annak idején, hogy el lehet menni Magyarországról. Mi ennek az ellenkezőjét szeretnénk: maradjanak itthon, éljenek a szülőhazájukban” – fejtette ki Völner Pál a 25 év alattiaknak havi akár több tízezer forint többletbevételt jelentő intézkedéssel kapcsolatban. Mint mondta, a kormány a lehető legtöbb eszközzel támogatja a gyermeket nevelő családokat. „A CSOK, a családi adókedvezmény és megannyi lehetőség már most is segíti őket, de jövőre azt az adót is visszakapják, amit idén befizettek, az átlagbér mértékéig” – fejtette ki, hozzátéve, hogy ez csaknem 2 millió szülőt érint, és mintegy 600 milliárd forint visszatérítését jelenti. A fizetésekkel kapcsolatban elmondta, a minimálbér 200, a szakmunkás minimálbér pedig 260 ezer forintra emelkedik. „Annyi lesz most a minimum, mint a baloldal kormányzásának utolsó évében volt az átlag” – tette hozzá. A képviselő szerint, ha visszatér a baloldal, akkor mindent elveszíthetünk, amit az elmúlt 12 évben elértünk. „Márpedig nekünk előre kell mennünk, nem pedig hátra, ezért nem engedhetjük vissza Gyurcsány embereit a hatalomba” – szögezte le.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja