2022. július 1. péntek - Annamária
Online hírfolyam
2022 máj. 27.
A világ egyik legjobb kerékpárosa érkezik Dorogra

Hegedűs László (Hege) – 2x Guinness Világrekorder / 24x Országos Bajnok Triál versenyző május 28-án, szombaton 14 órától bemutatót tart a dorogi Otthon téren Gyereknap alkalmából. A Dorogi Sport interjút készített a sportolóval.

– Kiknek ajánlod a bemutatódat?

– A fellépéseink minden alkalommal hatalmas élményt okoznak a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, tehát a látvány mindenkinek szól. Ha mégis meg kellene neveznem egy célcsoportot, akkor a műsor utáni workshop program végett a fiatal korosztályt jelölném meg, hiszen ebben már ők szoktak nagyobb aktivitást mutatni.

– Mit hozzanak magukkal a kilátogatók?

– A látogatóknak biztosítunk minden nélkülözhetetlen felszerelést, ami a triál sport kipróbálásához szükséges, így a kedves vendégek kizárólag a kerékpársport adta kikapcsolódásra koncentrálhatnak. 

– Mennyire számít extrém sportnak amit kipróbálhatnak majd a gyerekek?

– A gyerekek egy olyan sportot próbálhatnak ki, ami nem csupán extrém, de kiváló ügyességi sport is. A kerékpár feletti kontroll és egyensúlygyakorlatok pedig nagyon sokat segítenek a jelentkezőknek abban, hogy a hétköznapokban is biztonságosabban és magabiztosabban tudjanak közlekedni a kerékpárokon. 
Tehát a triálozás első fázisában sokkal inkább ügyességi sportról beszélhetünk, majd a kitartó edzésmunkának köszönhetően érhetünk el egy olyan szintre, ami a kerékpáros számára megszokott, de aki ezt külső szemmel nézi, az kifejezetten extrémnek gondolja majd.

Fotók, forrás: dorogisport.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja