2023. február 2. csütörtök - Karolina
Online hírfolyam
2022 aug. 18.
Komárom-Esztergom megye gyöngyszemei fotópályázat

Fotópályázatot hirdet a megyei önkormányzat amatőr és profi megyei lakosoknak. Három kategóriában várják a megyében készült képeket.

Kategóriák:

  • A) Megyénk tájai, szépségei, értékei
  • B) Megyei életképek, középpontban az ember
  • C) Megyénk művészi szemszögből (professzionális fotósoknak)*

*Professzionális fotósnak az minősül, akinek fotográfusi végzettsége van, illetve foglalkozásszerűen űzi a fotózást.

A fotókat digitálisan (jpg vagy jpeg formátumban) várják. A beküldhető képek hosszabbik oldala minimum 3600 pixel, maximum 12000 pixel lehet. A fájlok maximális mérete 20 Mbyte.

Egyedi képeket várnak, sorozatokat, képpárokat nem. Egy pályázó maximum 5 db képpel nevezhet. Korhatár nincs. A képek kizárólag Komárom-Esztergom megyét ábrázolhatják és kizárólag Komárom-Esztergom megyei lakosok pályázhatnak.

A képeket és a nevezési lapot az itt megadott e-mail címre kell elküldeni (nagy méret miatt egyesével vagy file-küldővel): Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az email tárgymezejébe be kell írni: Komárom-Esztergom megye gyöngyszemei fotópályázat.

A képek fájlneve ékezettel: Kategória betűjele_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. A_Hajas Péter_Reggel a tavon.jpg vagy B_Nagy_János_Nénik a lócán.jpg, stb.).

A képeket az eredményhirdetés után kiállításon és a megyei önkormányzat 2023-as naptárában jelenítik meg. A naptárba és a kiállításra kerülő képeket Facebook oldalukon is közzéteszik az alkotó nevét mindig feltüntetve. Egyéb felhasználásra egyedi megállapodást kötnek a kép készítőjével.

A zsűri tagjai neves megyei fotóművészek: Dallos István, Juhász Attila, Szekeres János.

Az első két kategóriában 3 díjat és 1 különdíjat adnak ki 100, 50, 30 és 20 ezer Ft értékű fotós ajándékutalványokkal. A profi kategóriában 120, 100 és 80 ezer Ft-os utalvány a díjazás. A naptárban való megjelenésen kívül valamennyi díjazott kap egy vászonképet nyertes felvételéről.

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével elismerik és nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személy vagy személyek személyhez fűződő jogait.

• Beküldési határidő: 2022. szeptember 30.
• Zsűrizés határideje: 2022. október 15.
• Értesítés az eredményről: 2022. október 31.
• Kiállítás megnyitó: 2022. december 5.

A fotópályázat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósul meg.

16 éven aluliak nevezési lapja>>

16 éven felüliek nevezési lapja>>

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja