2022. november 29. kedd - Taksony
Online hírfolyam
2022 szept. 30.
Esztergomban fogták el az embercsempészt

Meghosszabbították az előzetes letartóztatását annak a csehországi tartózkodási helyű ukrán állampolgárságú férfinak, aki 14 migránst szállított illegálisan. A férfit Esztergomban fogták el a rendőrök.

Az indítvány szerint a férfi 2022. augusztus 29-én az esti órákban megbízója utasítására a szerb-magyar határhoz közel, Magyarország területén hamis forgalmi rendszámmal ellátott személygépkocsiba felvett 14 illegális migránst azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába, Bécsbe szállítsa. A gyanúsított által vezetett, meghamisított egyedi azonosító jellel ellátott gépjárművet 2022. augusztus 29-én 22 óra 20 perckor Esztergomban, a Kiss János vezérezredes úton az Esztergomi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai ellenőrzés alá vonták és a gyanúsítottat elfogták.

A sofőr letartóztatását a bíróság 2022. augusztus 31-én rendelte el egy hónapra. Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2022. december 30-ig meghosszabbította.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció (egy korábbi eset)

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja