2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 febr. 18.
Bemutatta legújabb fejlesztését az esztergomi szennyvíztisztító

Hivatalosan is átadta legújabb fejlesztését az esztergomi szennyvíztisztító kedden délután. A beruházást követően a telep már el is kezdte próbaüzemét. A korszerűsítésnek köszönhetően napi hatezer köbméter Dunába kerülő szennyvizet tud kivonni az esztergomi egység.

Pályázati forrásból és önerőből fejlesztett az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. esztergomi szennyvíztisztító telepe. Akkor még kémiai tisztítófokozatokat nem szereltek fel, mert ez akkor még nem volt előírás.

A beruházás kivitelezési munkái tavaly januárban kezdődtek el, a tavaszi csapadékos időjárás miatt azonban a vasbeton műtárgyak és a vezetékek csak őszre készültek el.
Idén január 17-én már beindult a próbaüzem, mely a tervek szerint hat hónapig fog tartani. A fejlesztés hivatalos átadóját és egyben üzembejárást kedden délután rendezte az ÉDV Zrt., az eseményen meghívottként részt vett többek közt Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma és energetikai ügyekért felelős államtitkára, Jelen Tamás a vízmű vezérigazgatója és Simon Ferenc a vállalat általános vezérigazgató-helyettese.
A köszöntők során Bencsik János hangsúlyozta, az észak-dunántúli vízmű esztergomi telepe fejlesztésének köszönhetően legyen élenjáró az országban, majd hozzátette a jövőben uniós pályázatokon kívül a kormány Új Széchenyi Terve is lehetőséget biztosít egyebek közt a szennyvíztisztítók rekonstrukciójára, fejlesztésére. Ezt követően a meghívottak üzembejáráson vehettek részt, melyen a jelenlévők a telepet valamint az új beruházás eredményeit is megtekinthették.
A társaság a fejlesztést egyebek közt és a vízkincs megóvására valósította meg. A cég a jövőben is arra törekszik majd, hogy a pályázati úton megszerezhető uniós pénzforrások felhasználásával hozzájáruljon a térség és a települések infrastruktúrájának fejlődéséhez, a szennyvíztisztítási technológiák fejlesztéséhez és a környezet megóvásához. Az ÉDV Zrt. az esztergomi fejlesztéssel párhuzamosan a tatabányai és a tatai szennyvíztisztító telep fejlesztésén is dolgozik.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja