2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 febr. 21.
Megelőzi a távhő drágulását a kormány

Márciusra készülhet el az a javaslat, amely egyszerre csökkentheti az áram árát és előzheti meg a távhő drágulását is - ezt a Fidesz frakcióvezetője jelentette ki.

Lázár János egy új, kötelező áramátvételi rendszer kidolgozását javasolja. Mivel a kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy a távhő díja nem emelkedhet, ezért olyan rendszerre van szükség, amely az állami támogatás csökkentése ellenére nem emeli a távhő fogyasztói árát. A kormány elé olyan javaslat fog kerülni, amely mindkét fél számára elfogadható.

Számításai szerint a kötelező áramátvételi rendszer miatt a fogyasztók indokolatlanul fizetnek 4 forinttal többet kilowattonként az áramért a szolgáltatóknak. A Fidesz frakcióvezetője azt is közölte, hogy nincs nézeteltérés az energiaügyi államtitkár és közte.

Bencsik János államtitkár  22 módosító javaslatot nyújtott be a Lázár-javaslathoz. A politikus korábban szakmailag és politikailag vállalhatatlannak nevezte az indítványt.

Bencsik János az internetes Facebook-oldalán a napokban azt írta, hogy szóba ejtették már Lázár Jánossal az egyeztetést és látnak lehetőséget az eltérő álláspontok közös nevezőre hozására. A végső javaslatokat és megoldásokat szakmai és politikai egyeztetések után teszik majd le a miniszterelnök asztalára - olvasható az államtitkár közösségi oldalán.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja