2022. november 29. kedd - Taksony
Archívum
2011 febr. 21.
Szilágyi kihallgatná Tétényit és Meggyest is!

Szilágyi Péter, az országgyűlés önkormányzati bizottságának LMP-s tagja szeretné, ha a testületük meghallgatná Esztergom jelenlegi és volt polgármesterét, vagyis Tétényi Évát és Meggyes Tamást is.

Miután múlt héten az Állami Számvevőszék közölte, hogy nem hozzák nyilvánosságra az esztergomi önkormányzat korábbi gazdálkodását átvilágító jelentést, a Lehet Más a Politika kikéri azt, mégpedig közérdekű adatként.

A párt szerint a jelentést a hivatal el akarja titkolni annak ellenére, hogy a kérdésben a számvevőszéki törvény teljesen világosan fogalmaz; ennek értelmében az anyagot feltétlenül nyilvánosságra kell hozni.

Az ÁSZ szerint az ellenőrzésről számvevői, nem pedig az Állami Számvevőszék elnöke által aláírt számvevőszéki jelentés készült, és ezért, valamint az elmúlt húsz évben folytatott gyakorlatot is figyelembe véve nem hozzák nyilvánosságra a jelentést.

Az országgyűlés önkormányzati bizottságának tagja, Szilágyi Péter emellett kezdeményezi, hogy a bizottság hallgassa meg a város helyzetével kapcsolatban Tétényi Éva jelenlegi, és Meggyes Tamás egykori polgármestert is.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja