2022. november 29. kedd - Taksony
Archívum
2011 febr. 05.
Újra szmogba fullad az ország

Az idei első komoly szmoghelyzet alakult ki a napokban, amely az ország legnagyobb részére kiterjed, és tartósnak ígérkezik. Több hazai nagyvárosban a szmogriadó riasztási fokozatát is meghaladja a levegőben a szálló por koncentrációja.

A legkedvezőtlenebb a helyzet a Sajó völgyben és a Dorogi-medencében. Az adatok folyamatosan követhetőek a legszennyezes.hu oldalon. Az elmúlt napok csendes időjárása nyomán, napról-napra emelkedett a hazai városokban a szálló por koncentrációja. Először az egészségügyi, majd több városban a szmogriadó tájékoztatási sőt, riasztási értékét is meghaladta a szennyezőanyag koncentrációja. Dorogon, Esztergomban, Miskolcon a szálló por koncentrációja az egészségügyi határérték 300 százalékát is meghaladta vasárnap, de rossz a helyzet Debrecenben, Székesfehérváron és Budapesten is, sőt szinte a legtöbb hazai nagyvárosban az egészségügyi határérték felett alakul a szálló por koncentrációja. A Válaszúton Alapítvány által működtetett legszennyezes.hu oldalon órás frissítéssel nyomon követhetőek a légszennyezettségi adatok a legjelentősebb hazai nagyvárosokra. Érdemes követni az adatokat, hiszen a levegő szennyezettsége egy napon belül is jelentősen ingadozik, így kint léteinket célszerű az alacsonyabb szennyezettségű órákra időzíteni. Mivel az elkövetkező napokban lényegesen nem változik időjárásunk, marad a gyenge légmozgás, és csapadékmentes idő, ezért a kedvezőtlen helyzet akár egy hétig is elhúzódhat.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja