2022. november 29. kedd - Taksony
Archívum
2011 febr. 05.
Több intézményt is átadott a megyének Esztergom

Az esztergomi zeneiskola és a Montágh iskola az adósságrendezési eljárás következményeképpen városiból megyei fenntartásba kerül, erről döntött korábban a testület a válságköltségvetés kidolgozásakor.

 

Jelenleg a folyamat kellős közepén vagyunk, a két iskola vezetői pedig eddig még nem kaptak elég információt, hogy kialakíthassák új működési feltételeikről szóló elképzeléseiket. Az már biztos, hogy az igazgatók részt vennének abban a szakmai bizottságban, melyben intézményeikről döntenek. Az adósságrendezési eljárás miatt a testület arról döntött, hogy az esztergomi zeneiskola és a Montágh Imre Általános Iskola és Speciális Iskola fenntartását átadja a megyei önkormányzatnak. Cikkünkben az előbbi kettő vezetőjét tudtuk rövid nyilatkozatra bírni, bár válaszaikból kiderül, egy, egyelőre ismeretlen folyamat előtt állnak, ezért az átalakítások, változások lényegi elemeiről még korai lenne érdeklődni. Az biztos, hogy a testületi üléseken is szereplő téma, a városi intézmények megyének való átadása máris élénken foglalkoztatja a város közönségét, ezért a következő fejleményig tartó időszakban szerettük volna az érintetteket megszólaltatni.

Udvardyné Pásztor Ágnes a Zsolt Nándor zeneiskola igazgatója elmondta, tudomása szerint az önkormányzat még nem küldte el a megyének azt a hivatalos levelet, amelyben kéri, hogy vegyék át az esztergomi zeneiskolát. Egyelőre ezért sem lehet a megye ebbéli szándékairól, elképzeléseiről tájékoztatást kapnia az intézménynek. „Szakmai egyeztetés nem volt még, az egyetlen ígéret ezzel kapcsolatban, hogy februárban lesz egy tárgyalás, melyen a megyei vezetők találkoznak az esztergomiakkal a város átadandó intézményeivel kapcsolatban” – tette hozzá Udvardyné Pásztor Ágnes, aki reméli, hogy mint a zeneiskola érintett igazgatója, maga is részt vehet a bizottság ülésén, mely egyébként itt, Esztergomban tartja majd ülését a városházán.

Bodrogai Tibor, a Montágh iskola igazgatója az előbbihez hasonló kérdéseinkre elsőként azzal kezdte a válaszadást, hogy részvételükkel még nem történt egyeztetés a megyével az átvételről, így annak részleteiről nem tud beszámolni. Az intézmény vezetője ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy előre láthatólag februárban áll fel egy bizottság a megye részéről, amely az átvétel lehetőségét és módját vizsgálja meg.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja