2022. november 29. kedd - Taksony
Archívum
2011 febr. 05.
Az NMHH csak indokolt esetben tekinthet be a médiumok adataiba

A médiahatóság csak konkrét ügyben és a döntéséhez szükséges adatokat kérheti be a médiumoktól - mondta Kiricsi Karola, a médiatanács szóvivője.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának szóvivője sajtótájékoztatóján azokra a bírálatokra reagált, amelyek szerint a médiatörvény túlságosan széles körű adatbetekintési jogot ad az NMHH-nak. Hangsúlyozta: garanciát jelent, hogy a médiumok minden hatósági döntéssel, így az adatszolgáltatásról szólókkal szemben is jogorvoslatot kérhetnek, ha indokolatlannak tartják a határozatot. Kiricsi Karola kitért arra, hogy a médiahatóságot kötik a közigazgatási hatósági eljárásról szóló törvény rendelkezései, határozatait közigazgatási bíróság megsemmisítheti, érdemi döntéseit megváltoztathatja, illetve új eljárásra kötelezheti a médiahatóságot. Beszélt arról is, hogy az adatszolgáltatás a megalapozott hatósági döntésekhez szükséges. A médiahatóság így a tulajdoni szerkezetről szóló iratokba, reklámszerződésekbe és üzleti titoknak minősülő iratokba is betekinthet - fűzte hozzá Kiricsi Karola, hangsúlyozva, erre csak indokolt esetben van lehetőség.

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja