2023. február 2. csütörtök - Karolina
Archívum
2012 jún. 15.
Szombaton rendezik a DHL Rögbi Extraliga bajnoki döntőjét

Június 16-án szombaton rendezik a 2011/12-es DHL Rögbi Extraliga Bajnoki Döntőjét Esztergomban.

A házigazda Vitézek három éves böjt után tizenegyedik (!) bajnoki címükre készülnek, míg a kihívó a mindenki legnagyobb meglepetésére, az elmúlt három esztendő bajnokát, a Battai Bulldogokat idegenben verő Kecskeméti ARC lesz.

 

A finalisták már kétszer találkoztak ebben a bajnokságban, ahol mindig a pályaválasztó diadalmaskodott. A Vitézek 29-12-re, míg a KARC tavasszal 17-14-re nyert saját otthonában.

 

A mostani összecsapás esélyese is egyértelműen az Esztergom csapata, hiszen az elmúlt hét évben hatszor a döntőbe jutottak, idén megnyerték az alapszakaszt, kicsivel több, mint hatszorosa az éves költségvetésük, mint a kecskemétieknek, ráadásul a históriás könyvek tanulsága szerint is 1996-ban vesztettek utoljára a Hírös-városi alakulattal szemben hazai környezetben.

 

Azonban szinte ugyanez volt a helyzet az elődöntő latolgatása alapján a Bulldogok továbbjutásával kapcsolatban is, de a becsvágy, a szív, a csibészség és Vacaru edző „boszorkánykonyhájának” egyvelege döntőbe jutást ért. Nem titkoltan a kecskemétiek újabb, ezúttal még vaskosabb meglepetésre készülnek Góliát ellen. A sors iróniája furcsa elégtételt is szolgáltathat szombaton, hiszen 2006-ban az első Bajnoki Döntőben a Széktói Stadionban máig emlékezetes drámai csatában az akkor 12 veretlen mérkőzés után a 13. összecsapást elbukó KARC legyőzője a most fordított helyzetben lévő Vitézek lesznek.

 

Mindenesetre a győzelem receptje már elkészült kecskeméti részről és hamarosan kiderül, hogy ez mire lesz elég a várhatóan 3000 néző által biztatott esztergomiakkal szemben.

 

2012. június 16. Esztergom, Vasas Stadion A DHL Bajnoki Döntő programja

 

Szuperkupa Esztergomi Apródok – Szegedi Gorillák RK-13 óra

 

Extraliga Bronz mérkőzés Battai Bulldogok RK – Bp. Exiles RFC-15 óra

 

Extraliga Bajnoki Döntő Esztergomi Vitézek RK – Kecskeméti ARC-17 órától lesz.

 

kesport.hu

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja