2022. november 29. kedd - Taksony
Archívum
2012 jún. 19.
Tovább csökkent a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében

Májusban is folytatódott a Komárom-Esztergom megyében a nyilvántartott álláskeresők számának csökkenése, a 12.646 álláskereső a gazdaságilag aktív népesség 8,5 százalékát tesz ki, arányuk 3,6 százalékponttal alacsonyabb az országos 12,1 százalékos rátánál - közölte a megyei munkaügyi központ igazgatója kedden az MTI-vel.

Pákozdi Szabolcs tájékoztatása szerint az álláskeresők számának havi csökkenése a belépő forgalom mérséklődésére vezethető vissza. Májusban összesen 1.512-n váltak a megyében nyilvántartott álláskeresővé, ötödével kevesebben, mint az előző hónapban.

 

A belépő forgalom alakulásában még májusban sem volt kimutatható hatása a bejelentett csoportos létszámleépítéseknek. A munkanélküliség a megyében Dorog környékén a legmagasabb, 10,1 százalék, Tatabányán és térségében a legalacsonyabb, 8,3 százalékos.

 

Az igazgató elmondta, idén összesen 13 cég 1.962 munkavállalót érintő létszámleépítési bejelentését vették nyilvántartásba. Meghatározó részük a megye legnagyobb, elektronikai termékek gyártásával foglalkozó munkáltatójához, illetve annak öt beszállítójához köthető, 1.797 foglalkoztatottal. Mivel a leépítések harmadában külföldi, főleg szlovák állampolgárságú munkavállalók elbocsátásával járnak, a létszámcsökkentésben érintett és a megyében élő dolgozók létszáma 887.

 

Május végére 1.569 betölthető állás maradt a megyei nyilvántartásban. A közvetítés révén munkához juttatott álláskeresők száma májusban 619 főt ért el, akik a nyilvántartásból kikerülteknek több mint a negyedét adták. A sikeresen közvetített álláskeresők közül 140 főt normál álláshelyre vettek fel, a többiek támogatott munkahelyre kerültek, 427 fő a közfoglalkoztatási programok résztvevőjévé vált - közölte a munkaügyi központ igazgatója.

 

MTI

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja