2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 febr. 28.
Két hét és 400 Ft a benzin ára?

Újabb történelmi csúcsra drágulnak Magyarországon az üzemanyagok azt követően, hogy az MTI értesülése szerint a Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és ugyancsak 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán.

Az emeléssel a benzin átlagára 369-370 forintra, a gázolajé pedig 367 forintra nő. A Mol egy hete emelte 5 forinttal a benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. A múlt héten elemzők elmondták, ha a spekuláció és a földközi-tengeri politikai bizonytalanság miatt tovább emelkedik a kőolaj ára, és gyengül a forint a dollárhoz képest, két héten belül átlépheti a 400 forintot az üzemanyagok literenkénti ára a magyar piacon. Sőt, egyes elemzők szerint már az 500 forintos benzinár közeleg, ugyanakkor a Ma Reggel vendége, Sarkadi Szabó Kornél pénzpiaci elemző „extrém helyzetnek” minősítette azt a felvetést, hogy a benzin ára túllépje az 500 forintos árhatárt. Ezt a szélsőséges forgatókönyvet Sarkadi Szabó szerint csak egy közel-keleti háború kitörése tudná beváltani.

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja