2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 márc. 01.
Nagy halat fogtak az esztergomi nyomozók!

Több mint félmilliárdos kárt és 250 bűncselekményt követett el az a rablóbanda, akik tavaly nyár óta szervezetten több ezer liter olajat loptak el Budapest és Komárom-Esztergom Megye területéről. 5 gyanúsítottat már le is tartóztatott az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Tavaly nyár óta egymást követték a trafóház-feltörések és olajlopások. Előszőr csak Budapestről érkeztek a hírek, decemberben azonban Komárom-Esztergom megyében is elszaporodtak az ilyenfajta bűncselekmények. Az esztergomi nyomozóknak február közepére sikerült felderíteni, hogy kik állhatnak a sorozat bűncselekmények mögött. Tavaly nyáron szinte minden nap lecsapott a két férfi, így havi bevételük több százezer Ft volt. Egy alkalommal több mint 200 liter olajat loptak el egyszerre melynek literjét 150-160 forintért adták tovább. Az elmúlt hónapok alatt a három elkövető több mint félmilliárd forintos kárt okozott E.ON-nak és más áramszolgáltatónak A tolvajok után az orgazdákat is elfogták az esztergomi nyomozók. Két férfit, egy 39 éves esztergomi és egy 46 éves tokodaltárói lakost vettek őrizetbe. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során több, a bűncselekmények elkövetésénél használt eszközt, kannát, hordókat foglaltak le a nyomozók.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja