2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 márc. 01.
Elfogadni, elfogadtatni!

A Kőrösy László Kollégium adott otthont a Regionális Képzés az Oktatási Integráció és Multikulturális Nevelési Elvek jegyében zajló konferenciának kedden.

A rendezvényen a brit oktatási rendszerről és a különböző etnikai kérdésekről hallhattak előadást a megjelent pedagógusok, intézményvezetők. Elfogadni, elfogadtatni! Akár ezt a címet is viselhette volna a kedden megtartott konferencia Esztergomban. A brit oktatási kultúra jegyében zajló programon többek között a különböző nemzetiségű gyermekek neveléséről, taníttatásáról, azon belül is a romák felzárkóztatásáról esett szó. Nyitrai Levente a Brit Nagykövetség munkatársa elmondta, a konferencia ötlete, küldetése 2008-ban fogalmazódott meg. Deák Éva az Alapítvány ügyvezető igazgatója híradónknak adott interjújában kiemelte, fontos, hogy a különböző kultúrák, országok segítsék egymást, és átadják tapasztalataikat, javaslataikat. A konferencia szünetében az előadó professzort a romák Európai helyzetéről, felzárkóztatásuk, elfogadtatásuk lehetőségeiről kérdeztük. A rendezvény szervezői bíznak abban, hogy a tapasztalatok átadása hosszú távon segítik majd a szlovák, cseh és a magyar oktatási rendszerben a diszkrimináció minél hatékonyabb kizárását, valamint a különböző etnikai csoportok beilleszkedését az adott ország társadalmába.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja