2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 márc. 03.
Allergiások figyelem!

Idén elsőként a Dél-Dunántúlon, majd a Nyugat-Dunántúlon jelentkezett a legkorábbi allergén növény, a mogyoró pollenszórása. A februári havazás ugyan visszavetette a növények pollentermelését, ez azonban csak időleges, mert a jó idő azonnal kedvez a további pollenszórásnak.

Az allergiás betegeknek egészen október végéig, a parlagfű elvirágzásáig kell gondot fordítani a megelőzésre, a tünetek enyhítésére, az életvitel, a nyaralás megtervezésére. Hazánkban a hivatalos adatok szerint a pollenallergiás betegeknek a száma közel 200 ezer, a gyermekek körében végzett felmérések szerint pedig már mintegy 20%-ra tehető. Dr. Osvai Lászlót arról is kérdeztük, hogy miért érzékenyebbek egyre jobban a gyermekek. Az allergiás tünetek kezelésére ma már több módszer közül is választhatunk. Vannak a hagyományos gyógyhatású készítmények, valamint a homeopátiás és egyéb alternatív gyógymódok.

 

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja