2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 márc. 07.
Sportkocsi gyártásra készül Esztergom!

Ősszel kezdődik Esztergomban a Swift sportmodell változatának a sorozatgyártása. Az autót  a  vasárnap záruló genfi autószalonon mutatja be a Suzuki Motor Corp.


A Magyar Suzukinál tavaly nyár óta gyártott harmadik generációs Swiftnek világautó szerepet szánt a japán cég, ezért nem csak az említett Swift-S révén bővül a kínálati paletta, hanem a dízelmotoros változatokkal is.

A sportváltozathoz Japánból érkezik egy új fejlesztésű 1,6 literes benzinmotor, míg a dízelmotort az indiai Maruti SUZUKI szállítja. A Swift S-Concept karosszériája valamivel alacsonyabb, ugyanakkor hat centivel szélesebb az utcán látható harmadik generációs testvéreinél.

Masszív kinézete révén a 225 milliméter széles, 18 hüvelykes abroncsokon gördülő kocsi nagyobbnak tűnik valós méreténél.
A második generációs SSS-re vágyakozóknak egyébként még novemberig várniuk kell,  a sorozatgyártás ugyanis csak akkorra van beütemezve az autó Esztergomban.Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja