2022. december 8. csütörtök - Mária
Archívum
2011 márc. 08.
Rendkívüli közgyűlés!

Rendkívüli közgyűlést tartott 2011. március 7-én Esztergomban a Vármegyeháza Dísztermében az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Területi Együttműködési Csoportosulás. Az ülésen tisztségviselők megválasztásáról, és két már elnyert transznacionális pályázaton való részvételről döntöttek.

Az Ister-Granum EGTC társelnökeivé Tétényi Évát, Esztergom és Dr. Ján Oravecet, Párkány polgármesterét választották meg. Az EGTC Szenátusának a társelnökök mellett tagja lett Dr. Illés György Pilisszentlászló, Gyurcsik Mihály Szokolya, és Pósfai József Úny polgármestere a magyarországi, Duka Gábor Karva, Bakonyi Pál Zselíz, Drapák Károly Muzsla polgármestere a szlovákiai települések képviseletében. Igazgatóvá Ocskay Gyulát választották. A Felügyelő Bizottság három korábbi tagja közül Dr. Hámory Jenő és Dr. Entz Géza további kétéves mandátumot kapott.

 

Dr. Cséfalvay Zoltán államtitkárrá választásakor lemondott, így helyére új tagként Szigeti Lászlót, volt szlovák oktatási minisztert, párkányi képviselőt választották be a bizottságba. A Csoportosulás két transznacionális pályázatban történő részvétellel kapcsolatban is pozitív döntést hozott. A Thüringiai Építésügyi, Regionális Fejlesztési és Infrastruktúra Minisztérium a vezető partnere annak a pályázatnak („Európai vidéki jövők. Új megoldások a közszolgáltatások vidéki városokban és önkormányzatokban történő biztosításához”), amelynek keretében olyan innovatív megoldások kidolgozására kerül sor, amelyek segítik a hanyatló térségeknek a revitalizációját, fenntartható működését. Velence város partnereként pedig („Fenntarthatóság elérése a kulturális örökség-menedzsment integrált megközelítésével”) egy olyan projektbe kapcsolódhat be az EGTC, amelyben Világörökség rendszerére alapozva a kulturális örökség menedzsmentjének újszerű megoldásait dolgozzák ki.

Kereső

Kiválasztás törlése

A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja