2022. október 1. szombat - Malvin
Online hírfolyam
2015 ápr. 25.
Országos Kazinczy döntőt tartottak Esztergomban
Április 24-én rendezték meg Esztergomban immár 43. alkalommal a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny országos döntőjét a felsőoktatásban tanulók részére.

Az eseményen 38 diák vett részt az ország különböző felsőoktatási intézményeiből. Az eseményt péntek reggel Dr. Gloviczky Zoltán a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központ Intézetvezetője nyitotta meg, majd Dr. Gósy Mária, a Kazinczy Ferenc szép magyar beszéd verseny elnöke köszöntötte a résztvevőket és az őket felkészítő tanárokat.

 

Az ünnepélyes megnyitón után a szabadon választott szövegek felolvasása következett. Ebéd után az idegen szöveg felolvasásával folytatódott a verseny. A 8 tagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, mert idén is sok tehetséges hallgató érkezett a versenyre, akik bizonyítottak a megmérettetés során.

 

A zsűri az eredmények kialakításánál azt is figyelembe vette, hogy a felolvasó értőn-érthetően, természetes hangon tudja a szöveget hangosítani, megszólaltatnia a közönség számára. Az ünnepélyes eredményhirdetés során vehették át a díjazottak a Kazinczy-érmeket és a különdíjakat. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja