2023. február 2. csütörtök - Karolina
Testületi ülés
2011 márc. 24.
Tétényi elutazik, elmarad a testületi!

Tétényi Éva maintal-i testvérvárosunkba való látogatása miatt elmarad a hétre a munkaterv szerint betervezett rendes testületi ülés.

Nem hívta össze a március 24-re a munkaterv szerint esedékes tetületi ülést Esztergom polgármestere, Tétényi Éva, mert városunk egyik testvérvárosába Maintalba utazik, ahol egy rendezvényen vesz részt. Az adósságrendezési eljárás miatt plusz költségeket nem vállalhat az önkormányzat, így a polgármester utazását a maintaliak fizetik. Steindl Balázs az esztergomi Fidesz-KDNP frakcióvezetője az RTVE-nek elmondta, nem érti, hogy a polgármester miért épp a rendes testületi ülés időpontjára szervezte látogatását, hiszen rengeteg fontos dologban kellene döntést hoznia a testületnek ezen a héten is - mondta a frakcióvezető. Mivel a múlt héten lemondott Batyikné Csőke Ágnes az alpolgármesteri tisztségéről, így a még hatályban lévő SZMSZ szerint nincs,aki levezethetné az ülést, azonban a Fidesz-KDNP által beterjesztett új SZMSZ már rendelkezik arról is, hogy ilyen esetekben más is, a pénzügyi bizottság elnöke is levezethetné az ülést. Ezt a testület által már elfogadott SZMSZ-t azonban Tétényi Éva nem hajlandó aláírni, mert elmondása szerint nem fogja hagyni, hogy a testület még több jogot elvegyen tőle, ezért polgári engedetlenséget hirdetett. A következő rendes testületi ülést egy hét múlva csütörtökön 18 órától tartják a városatyák.

 

Kereső

Kiválasztás törlése

-->
A médiaszolgáltatási tevékenységét/műszaki fejlesztését a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja